Fumata negra

Han calgut 3 mesos per la fumata negra. Però avui la CUP m’ha fet content i no m’ho esperava. Ara que ja fa setmanes que molts de JxS volem anar a eleccions, pensava que dirien Sí. Hauria estat un error, perquè seria un acord-trampa. Tard o d’hora ens hauríem encallat de forma irremediable.

Mal ens pesi, el 27S vam guanyar, però no vam aconseguir la majoria absoluta parlamentària que necessitem. Tot i que molts ens penséssim que sí. Crec que pocs podíem pensar que la cup trenqués la unitat d’acció.

Per mi la cup són indepes, però “no a qualsevol preu” i per tant no formen part del procés transversal que es va crear al voltant de l’ANC. I en el fons no em sorprèn tant. Encara recordo com a la mani de l’11s2012, la cup va creuar pel mig amb la seva minifestació de l’Esquerra Independentista. I amb masses cupaires m’he creuat que es burlen de la revolució dels somriures i les “pamtomimes” de l’ANC. Ells volen “gent enfadada” per fer la independència. Si creuen que això suma, endavant, però a mi no m’hi trobareu. El procés indepe i revolucionari que plantegen és legítim i respectable, però per mi és un projecte polític tan poc realista com el referèndum vinculant pactat o el federalisme. Només lamento haver estat tan passarell d’haver fet campanya pel Sí, incloent votar la CUP.

Si anem a eleccions (que sembla que sí) la CUP serà un altre rival polític més. Això si es presenta, perquè potser torna al municipalisme amb la cua entre les cames. Ei!, i serà culpa nostra el trencament de la cup! 😉

Espero que ara JxS no faci una baixada de pantalons i vulgui retirar Mas, com insinua Tardà en un tweet. Perquè no ens enganyem, la majoria de JxS no votem TANT amb la pinça al nas i volem Mas de president. Sinó, hauríem votat CUP. Vull Mas perquè políticament els passa la mà per la cara a tota la resta junts. Romeva, diuen. Que fem broma? Si als debats no podia ni amb l’Iceta! FER la independència de l’estat espanyol és MOLT difícil. És absurd no utilitzar el millor actiu polític que tenim. I en la vella política no pots degradar un president a conseller en cap.

No em fa cap por anar a eleccions de nou. Sóc optimista. El 2012, CiU+ERC tenien 71 diputats amb 1,6 milions de vots. Els mateixos vots que JxS.

No em fa por, però sí que em sap greu. Per les il·lusions desaprofitades del 27s, el cost econòmic d’eleccions i pels pobres que no rebran els 270 milions del pla de xoc, per més insuficient que sigui.

Informació bàsica sobre Protecció de Dades

  • Responsable: Pau Baig i Pujol.
  • Finalitat:  Moderar i respondre les vostres consultes.
  • Legitimació:  Per consentiment de l'interessat.
  • Destinataris i encarregats del tractament: No es cedeixen o comuniquen dades a tercers per a oferir aquest servei. El Titular ha contractat els serveis d'allotjament web a GRUPO LOADING SYSTEMS, S.L. que actua com a encarregat del tractament.
  • Drets: Accedir, rectificar i suprimir les dades personals.
  • Informació addicional: Podeu consultar la informació detallada a la Política de Privacitat.

Feu un comentari