Acord parlamentari (1/2)

Fumata blanca! I em sembla un bon acord. Dic “sembla”, a falta de veure si la CUP compleix el pacte d’estabilitat parlamentària. Perquè independentment que jo cregui que Mas era el millor actiu polític que teníem, el més important, és tenir majoria absoluta estable al parlament. I semblava que no la tindríem. Investir Mas, però encallar-nos a cada votació, no tenia sentit. Per això (entre d’altres coses) volia anar a eleccions.

Però ara alguna cosa ha canviat. L’acord parlamentari que s’ha signat diu que la CUP-CC es compromet a:

“1. No votar en cap cas en el mateix sentit que els grups parlamentaris contraris al procés i/o el dret de decidir quan perilli l’esmentada estabilitat.

2. Garantir que dos diputats/des de la CUP-CC s’incorporaran a la dinàmica del grup parlamentari de Junts pel Sí, de manera estable. Participaran en totes les deliberacions i actuaran conjuntament en les preses de posició del grup per tal de donar compliment a allò que estableix el punt 1.”

Per tant, sobre paper, a cada passa del procés, com a mínim 2 diputats de la CUP votaran a favor i 8 s’abstindran. Podrem avançar.

Després d’aquests tres mesos, no em sorprendria gens que la setmana que ve la CUP digui que ha de ratificar l’acord parlamentari amb les assemblees de les seves territorials. I es torni a emmerdar tot i tornem al bloqueig parlamentari. Només el temps pot dir si serà un bon a acord o no. Per ara, ho sembla. I no serà per la meva desconfiança que no s’intenti tirar endavant. O sigui que som-hi! Passem pantalla!

Informació bàsica sobre Protecció de Dades

  • Responsable: Pau Baig i Pujol.
  • Finalitat:  Moderar i respondre les vostres consultes.
  • Legitimació:  Per consentiment de l'interessat.
  • Destinataris i encarregats del tractament: No es cedeixen o comuniquen dades a tercers per a oferir aquest servei. El Titular ha contractat els serveis d'allotjament web a GRUPO LOADING SYSTEMS, S.L. que actua com a encarregat del tractament.
  • Drets: Accedir, rectificar i suprimir les dades personals.
  • Informació addicional: Podeu consultar la informació detallada a la Política de Privacitat.

Feu un comentari