Resposta a “Desencallar l’atzucac”

Amics cupaires. L’altre dia em van passar un article d’opinió d’Antoni Rico, historiador i militant de la CUP de Girona, titulat “Desencallar l’atzucac”.

Me’l vaig llegir. L’altre dia una coneguda de FB es preguntava si ens ho llegíem. Sí, els de JxS també llegim els articles dels cupaires, escoltem entrevistes de Baños, Gabriel o Busqueta i us llegim a les xarxes. Jo llegeixo a l’Enric, la Júlia, el Toni, la Núria, el Marc, el Pau, l’altre Marc, l’Elena, l’Alba, el Quim, l’Eloi, el Rai, el Josep, la Marta, el Fredi, el Xavier, el Ricard… més tots els cupaires desconeguts de grups indepes de FB que encara no han marxat degut al #hatingcup. I no em convenç ni subscric el què dieu.

Tornant a l’article, proposa investir Mas amb 2 vots i 8 abstencions i que això comporta una sèrie de coses que relata en 6 punts.

El començament del punt 1 em va agradar: “Un dels motius principals (per no dir el primer) pels quals ens va votar la gent fou per ser garantia de què el procés tirava endavant i a més amb solidesa.” Deixeu-me remarcar “amb solidesa”.

Però després en el punt 2 diu que no aprovaran el pla de xoc (sota el pretext que és insuficient i que millor que els pobres es quedin amb 0 milions que amb 270), per tal de poder seguir sent oposició, “terreny en què ens movem bé”. Que llestos sou! Com de bé us aniria com a partit governar una mica!

I ho acaba amb el colofó: “Ells (JxS) tenen, doncs, l’obligació de proposar coses i ja es poden calçar en fer-ho bé de cares als pressupostos perquè sinó, llavors, sí que s’acabarà la legislatura.”

On ha quedat allò de “tirar endavant i a més amb solidesa”? Que ens preneu per burrus? No m’estranya que l’entorn que menciona despectivament vulgui anar a eleccions. Volem sortir de l’atzucac per intentar avançar, no per caure en un altre atzucac! On ha quedat el ‪#tenimPressa que tants cupaires utilitzaven? Perquè els pressupostos són precisament la següent cosa que vindrà. Si l’acord amb la CUP, a banda d’investir Mas, no inclou un pacte d’estabilitat parlamentària durant 18 mesos, no el volem per res, perquè no és acord. És investir Mas perquè pugueu dir que vosaltres no heu aturat el procés i al topar amb els pressupostos, sant tornem-hi. Atzucac. Trobo que s’ha de ser fins i tot una mica sàdic per voler aquest escenari.

Malauradament crec que es produirà o sigui que tothom es vagi mentalitzant. Penso que la CUP decidirà investir Mas i prou. I JxS cometrà el greu error d’acceptar-ho. Perquè ells tampoc volen desaprofitar el mandat democràtic del 27S. I l’atzucac dels pressupostos, que serà imminent, ja veurem si el superem. I així anirem d’atzucac en atzucac i d’aquí 18 mesos seguirem on som. Veient que hem d’anar a eleccions. Perquè sense una majoria absoluta estable al parlament, sense fissures, GUANYAR la independència en front l’estat espanyol pot passar de ser molt difícil a ser impossible.

En el punt 6 també discrepo, però l’entenc perfectament. Pot semblar (i potser ho és) que ERC juga a veure-les venir perquè fa política i espera sortir-ne enfortit sense mullar-se gaire. Però penso que no és per això. Ho deixo per una altra ocasió, però sabré si vaig errat o no amb les meves elucubracions, si anem a eleccions i JxS repeteix o ERC va en solitari. Jo crec que JxS repetirà.

Apa, bon any per tothom i ja no diré res més fins l’any que ve, però perquè ja no tinc més temps perquè començo a estar-ne fins els CUPllons! xD

Informació bàsica sobre Protecció de Dades

  • Responsable: Pau Baig i Pujol.
  • Finalitat:  Moderar i respondre les vostres consultes.
  • Legitimació:  Per consentiment de l'interessat.
  • Destinataris i encarregats del tractament: No es cedeixen o comuniquen dades a tercers per a oferir aquest servei. El Titular ha contractat els serveis d'allotjament web a GRUPO LOADING SYSTEMS, S.L. que actua com a encarregat del tractament.
  • Drets: Accedir, rectificar i suprimir les dades personals.
  • Informació addicional: Podeu consultar la informació detallada a la Política de Privacitat.

Feu un comentari