No tenim els polítics que ens mereixem

No tenim els polítics que ens mereixem 🙁

I quan dic polítics, incloc JxS i CUP. Perquè si l’acord no arriba, la culpa serà de les dues parts. I fixeu-vos que parlo en futur. Hi ha temps per l’acord fins el 9 de gener. Jo encara hi crec.

Tancar files ràpidament i que el 28S ja hi hagués acord, hauria tingut molt més impacte, però la classe política que tenim, és la que és. I no em sorprèn el què ha passat des del 27S cap aquí. El que em sorprèn és la rauxa d’indignació que inunda les xarxes. Ja no recordeu el 9N de l’any passat? No recordeu quan un mes abans els polítics ens van deixar caure que no hi hauria 9N? O les discussions post-9N sobre com havien de ser les llistes? Jo sí que ho recordo i ho tenia ben fresc el 27S a la nit al veure els resultats.

Molts opinadors ja vam pronosticar, aquella mateixa nit, que passaria exactament el que ha passat. I ho vam expressar. I us han donat més d’un mes per mentalitzar-vos que tindríem aquest escenari. I tot i així us indigneu, i molt. Massa pel meu gust. Amb la campanya que van fer i sent com són, pretendre que la CUP investís a Mas al primer intent, crec que és demanar massa.

Als que carregueu contra la CUP de forma insultant i denigrant (igualet a com ho fans els espanyolistes cap a tots nosaltres), deixeu-me recordar-vos que el President l’investeix el Parlament i no els votants. I resulta que tan sols dos diputats de la CUP tenen la mateixa força que 62 per tal d’aconseguir la majoria simple. Això és així, agradi o no. JxS es va quedar curt. Accepteu-ho.

I a la CUP els agrairia que facin el favor de no menystenir a totes les persones que vam votar a JxS i que no som convergents, ni retalladors, ni corruptes, i tot i així vam votar JxS plenament conscients que Mas era el candidat a president. És més, no puc parlar pel 1.600.000 persones, però m’inclino a pensar que la majoria volem que Mas segueixi liderant aquests últims 18 mesos finals. Que al pas que anem, ja en seran 21 🙁

Personalment, vull que segueixi Mas perquè crec que és el millor actiu que tenim per ocupar el lloc de President durant tot el que ens queda per fer. És ell qui ha tingut (ens n’hàgim assabentat, o no) converses amb el govern central o amb altres caps d’estat. És ell qui deu haver treballat amb el Consell Assessor per la Transició, que fa anys que estudien tots els escenaris possibles. És ell l’únic que ha tingut la visió de tot el terreny de joc. I ha demostrat algun cop, que no la comparteix. Molaria molt que hagués anat diferent, però tot això, agradi o no, també és així.

Però per sobre de tot vull que segueixi Mas perquè crec que és el que té més capacitat política. El que queda per fer, la desconnexió, és el més complicat de tot i hi necessitem els més capaços.

Això no treu que hagi manifestat que Mas hauria hagut de donar un pas al costat pel bé del procés, com quan a Molins de Rei, unilateralment, va tornar a obrir la caixa dels trons de les llistes, demostrant que fa el que li dóna la gana. Però que faci un pas al costat no depèn de mi i JxS, per bé o per mal, li fa costat. I res indica que Mas estigui disposat a fer un pas al costat.

També voldria acabar recordant a la CUP que molt sovint fan de la “democràcia”, la seva bandera. Doncs bé, ara hi ha 1.600.000 persones que van votar un partit amb Mas com a candidat i 300.000 que volen vetar aquest candidat. Accepto que el sistema funciona així i és legítima la vostra negativa a la investidura, però, en nom de la “democràcia”, creieu que és lògic el vostre No? “Tot molt democràtic i normal”, com us agrada dir a vosaltres.

Deixant de banda que parlem d’un president per tan sols 18 mesos (o 21) i que JxS no és només CDC. Allà hi ha gent que no ha donat un xec en blanc a Mas perquè es faci el nou país a la seva mida. En fi.

Però a diferència de molts altres, jo no poso en dubte l’independentisme de la CUP. El porten integrat en el seu ADN des de la seva fundació, cosa que no passa amb cap altre partit amb representació. Potser per això segueixo creient que abans d’engegar-ho tot en orris, cediran i investiran a Mas. Em costa molt més imaginar que sigui Mas qui cedeixi. Perquè si no hi ha acord i anem a eleccions, el màxim perjudicat serà la CUP. Qualsevol independentista que vulgui avançar, veurà que com més creixi la CUP, més gran serà el drama.

En tot cas, crec sincerament que no arribarem a noves eleccions i que hi haurà acord. Ens en sortirem.

El que em preocupa cada cop més no és que a dia d’avui no hi hagi acord, sinó que, com indicava López-Tena abans del 27S, no hi hagi prou independentistes disposats a FER la independència.

Informació bàsica sobre Protecció de Dades

  • Responsable: Pau Baig i Pujol.
  • Finalitat:  Moderar i respondre les vostres consultes.
  • Legitimació:  Per consentiment de l'interessat.
  • Destinataris i encarregats del tractament: No es cedeixen o comuniquen dades a tercers per a oferir aquest servei. El Titular ha contractat els serveis d'allotjament web a GRUPO LOADING SYSTEMS, S.L. que actua com a encarregat del tractament.
  • Drets: Accedir, rectificar i suprimir les dades personals.
  • Informació addicional: Podeu consultar la informació detallada a la Política de Privacitat.

Feu un comentari