Comentaris FB: Investidura 27S (1/3)

cupaire-investidura-01

És mentida que sense el dèficit fiscal excessiu que patim per part d’Espanya, tindríem més recursos? És mentida que amb un Parlament que pogués fer lleis sense que siguin suspeses, viuríem millor?

Per mi JxS és la llista unitària per la independència que jo volia, tot i que m’hi faltava la CUP. I sí, és cert, esperava que arrasés i no ho va fer. No va obtenir la majoria absoluta parlamentària que necessitem per avançar. Però per això els he de criticar?? Per haver-se quedat curts? Almenys han intentat fer una proposta transversal on de veritat “no hi sobri ningú”, no només de boqueta.

Analitzem per què es va quedar curt JxS. Només per culpa de que “Mas no suma”? Segur? Potser sí, però jo crec que la CUP també en té alguna part de culpa. D’entrada, per no voler formar part de JxS. Direu que amb Mas, no anireu mai junts enlloc, però crec que no és aquest el problema. Perquè l’ANC no és Mas i conec forces cupaires que tracten l’ANC i les seves mobilitzacions de pamtomimes i no hi participen. L’independentisme majoritari és transversal, però l’independentisme de la meitat de la CUP (extrapolant de l’Assemblea) no ho és. És un independentisme classista i sectari. I això sí que no suma. Gens.

També recordo com molts militants cupaires, simpatitzants o com us vulgueu dir, durant la campanya del 27S es van unir als unionistes escampant l’odi a Mas i venent el 27S com una valoració del govern de CiU, enlloc d’un plebiscit Sí/No.
Mentre molts de JxS fèiem campanya pel Sí (i això incloïa poder votar la CUP), els de la cup feien publicacions difamatòries de Junts pel 3%, Junts per les retallades, Junts per les privatitzacions i no sé quantes tonteries més. El teu germà és testimoni del que parlo.

Sobre el pla de xoc i les negociacions, si et sóc sincer, el 27S a la nit, en prendre consciència dels resultats, vaig desconnectar força fins que hi hagués fumata blanca. O sigui que disculpa si dic alguna cosa sense gaire coneixement de causa. M’he mirat el link que poses per sobre i què vols que et digui. JxS parla de 270 milions. La CUP en volia 3.000. D’on voleu que surtin?

També interpreto que et queixes de que els “moviments” que JxS diu que ha fet durant les negociacions, són mentida perquè eren coses que ja portava en el seu programa. D’acord. T’ho accepto, però és que em sorprèn que amb 10 diputats i 300.000 vots us creieu legitimitats per poder demanar/exigir segons quines coses: bcn world, revertir privatitzacions…
Sou conscients que sou la última força del Parlament? A canvi del que demaneu, què oferiu? S’esperava que poder formar govern, però epa! sempre i quan JxS canviï el seu candidat. No dèieu que el Qui no era l’important? Una altra incoherència.

Et queixes que no s’hagi intentat contentar més a la cup. No m’estranya. Vols dir que s’ho mereix? Algú que no vol mullar-se de debò, entrant al govern de transició, la mesa del Parlament i jugant-s’hi la presó, no tinc gens clar que es mereixi gran cosa. I menys si és amb un xantatge del calibre dels que practica Mas. O em contenteu una mica i a més canvieu el vostre candidat o trenco la unitat d’acció que fins ara havia tingut i no ajudo a formar govern. #MasStyle

Ja per anar acabant, el tema del #hatingCUP, sempre he dit i diré que el rebutjo totalment. No ajuda gens. Però puc entendre per què sorgeix. En primer lloc perquè el procés ha polititzat a moltíssima gent que desconeix com n’és de tenebrós el món de la política. I en segon lloc, perquè hi ha molta gent rebotada amb la CUP. I no només convergents. Jo que vaig fer campanya pel Sí i amb alguns podemites, campanya directament per la CUP, tenir 72 diputats independentistes i veure que no es tanquen files ràpidament i hi ha unitat d’acció, em fot molt. Però em continc. I tot perquè la CUP acaba sent decisiva i aprofita l’avinentesa per intentar canviar moltes coses que sempre serem a temps de canviar més endavant.
També voldria apuntar que molts cupaires aprofiten que hi ha insults i bilis de moooolts hiperventilats, per posar-nos a tots al mateix sac, encara que simplement tinguem opinions diferents i les diguem respectuosament. Si no opines com la CUP, ets convergent. #oléTu. Per sort, no tots sou així.

Ara, si el hating CUP és el culpable de que estiguessis disposat a tragar amb Mas i ara ja no, diu molt (o poc) de tu.

De totes formes només hem fet que tirar-nos els plats pel cap (això sí, sense insultar-nos) i buscar culpables mirant endarrere. Això no serveix de gaire, més enllà de per procurar no repetir els mateixos errors, uns i altres.

No sé si anar a eleccions solucionarà alguna cosa. Confio que sí. Però és que no veig altra sortida. Sense una majoria absoluta estable al Parlament, veig impossible arribar gaire lluny, per molt lents que anem 😉

Salut company!

Informació bàsica sobre Protecció de Dades

  • Responsable: Pau Baig i Pujol.
  • Finalitat:  Moderar i respondre les vostres consultes.
  • Legitimació:  Per consentiment de l'interessat.
  • Destinataris i encarregats del tractament: No es cedeixen o comuniquen dades a tercers per a oferir aquest servei. El Titular ha contractat els serveis d'allotjament web a GRUPO LOADING SYSTEMS, S.L. que actua com a encarregat del tractament.
  • Drets: Accedir, rectificar i suprimir les dades personals.
  • Informació addicional: Podeu consultar la informació detallada a la Política de Privacitat.

Feu un comentari