Uh! Oh! No tinc por! 2/4: Bancs i corralito

Per més comunicats que facin, la realitat és la que és i el Banc Sabadell i Caixabank (els dos bancs catalans) des de novembre del 2014 estan dins el sistema de supervisió del Banc Central Europeu i, per tant, ja no depenen del Banc d’Espanya. Per això, la liquiditat dels bancs i conseqüentment de les empreses i famílies està garantida pel BCE; en tant que el Banc Sabadell i Caixabank són bancs sistèmics de la UE. Són bancs massa grans per deixar-los caure, perquè desestabilitzarien tota l’economia europea. +info en aquest estudi.

I suma-li el comunicat del BBVA afirmant que no marxarà de la Catalunya independent.

Pel que fa al “corralito” de l’informe de la Generalitat que va exhibir Albiol (PP) en els debats, n’hi ha per llogar-hi cadires. El van mostrar com si l’hagués filtrat la ex del Pujol petit i jo diria que ja l’havia vist i que està penjat a Internet. És un informe del Consell Assessor per a la Transició Nacional. Personalment, em reconforta que hagin estudiat la possibilitat d’aquesta situació. Però a més, si mirem el paper d’Albiol (ja li podrien haver donat un subratllador), veiem que a la primera frase posa: “L’estratègia del Govern espanyol de crear resistència…”. Si el senyor Albiol està tan preocupat per nosaltres, només cal que digui al govern (del seu partit) que no faci aquesta resistència que “podria” comportar un corralito.

corralito

Si hi sumem que el governador del Banc d’Espanya diu que hi haurà un corralito i al dia següent diu que és “quasi impossible” que hi sigui, doncs tinc prou motius per dir que no tinc por.

El comunicat dels bancs espanyols i el corralito és una estratègia de l’unionisme per seguir amb el discurs de la por. Perquè a Escòcia va funcionar i perquè no en tenen cap altre. Quan pregunto quin és el genial projecte que m’ha de fer renunciar a voler construir un país nou des de zero, no obtinc cap resposta.

Informació bàsica sobre Protecció de Dades

  • Responsable: Pau Baig i Pujol.
  • Finalitat:  Moderar i respondre les vostres consultes.
  • Legitimació:  Per consentiment de l'interessat.
  • Destinataris i encarregats del tractament: No es cedeixen o comuniquen dades a tercers per a oferir aquest servei. El Titular ha contractat els serveis d'allotjament web a GRUPO LOADING SYSTEMS, S.L. que actua com a encarregat del tractament.
  • Drets: Accedir, rectificar i suprimir les dades personals.
  • Informació addicional: Podeu consultar la informació detallada a la Política de Privacitat.

Feu un comentari