El ratolí 🖱 · INICIACIÓ #04

Si de vegades t’has preguntat per què un ratolí pot tenir dos botons, o per què a vegades és un clic i a vegades en són dos, et trobes al lloc adequat. Aquest article t’acompanyarà en un viatge fascinant pel món dels ratolins d’escriptori. Així que prepara’t per explorar les diferents èpoques i les seves funcions a mesura que descobrim els misteris d’aquests curiosos dispositius.

Els inicis: Un sol botó i una bola

En els primers temps de la informàtica, els ratolins eren simples, amb un únic botó, inventats per l’empresa Xerox. Amb una bola sota, aquests ratolins requerien manteniment freqüent, ja que la bola es travava amb brutícia, dificultant el seu funcionament. Els usuaris havien de netejar-los amb regularitat per assegurar un rendiment adequat.

L’evolució cap als ratolins sense fils i la rodeta

Amb el temps, els ratolins es van tornar sense fils, “inalàmbrics”, connectant-se a l’ordinador mitjançant receptors. Apareixia la rodeta al mig, facilitant la navegació. Malgrat ser avanços, alguns problemes com la durada de les piles afectaven la seva popularitat. Logitech va ser una marca destacada en aquesta època.

Òptics i el pas al làser

Els ratolins òptics van substituir les antigues boles per una llum que rebotava a la taula. Tot i les millores, sorgien problemes de compatibilitat amb colors de la superfície. Més tard, es va introduir la tecnologia làser, oferint precisió sense dependència del color de la superfície.

Ratolins actuals i la decadència de la qualitat?

Els ratolins actuals, encara òptics, incorporen característiques com la personalització amb més botons laterals. Logitech, abans un referent, ha vist una baixada de la qualitat, amb molts usuaris queixant-se de problemes com clics dobles no desitjats. Altres productes de la marca també han experimentat problemes, generant desconfiança entre els consumidors.

Consells per escollir el teu ratolí perfecte

Amb la varietat de ratolins disponibles, és crucial trobar el model que millor s’ajusti a les teves necessitats. Revisa les característiques com els botons laterals programables, la durada de la bateria i les ressenyes dels usuaris. Sovint, la fiabilitat supera la marca de moda.

Aprenent les funcions bàsiques: Clics i arrossegaments

Dominar les funcions bàsiques del ratolí és crucial per a una experiència informàtica eficaç. El clic esquerra selecciona, el doble clic executa, i el clic i arrossegament mou objectes. El botó dret ofereix un menú contextual, augmentant la funcionalitat.

Desenvolupant habilitats amb jocs i aplicacions

Si vols millorar les teves habilitats amb el ratolí, practica amb jocs i aplicacions. Programes com Paint poden ser útils per a exercicis simples. A més, intenta a agafar el ratolí de diferents maneres, fins que trobis quina és la millor forma per a tu.

Conclusió

El ratolí, un humil perifèric, ha recorregut un llarg camí des de la seva concepció fins als models d’avui. Amb una comprensió de la seva història i funcions, pots triar el ratolí que millor s’ajusti a les teves necessitats. Així que gaudeix del teu viatge pel món dels ratolins i descobreix les moltes possibilitats que ofereixen a les teves mans.

Informació bàsica sobre Protecció de Dades

  • Responsable: Pau Baig i Pujol.
  • Finalitat:  Moderar i respondre les vostres consultes.
  • Legitimació:  Per consentiment de l'interessat.
  • Destinataris i encarregats del tractament: No es cedeixen o comuniquen dades a tercers per a oferir aquest servei. El Titular ha contractat els serveis d'allotjament web a GRUPO LOADING SYSTEMS, S.L. que actua com a encarregat del tractament.
  • Drets: Accedir, rectificar i suprimir les dades personals.
  • Informació addicional: Podeu consultar la informació detallada a la Política de Privacitat.

Feu un comentari