Uh! Oh! No tinc por! 1/4: Europa

Fins ara, la UE ha procurat ser totalment ambigua fins al punt de contradir-se uns i altres en les declaracions. Perquè el que volen saber primer, és quants som. I en eso estamos. I fins que no siguem independents, només podem especular i opinar sobre què pot passar. Jo aquí per formar-me una opinió tiro de lògica o de navalla d’Ockham. En un món mogut pels diners, creus que interessa a algú que Catalunya surti de la UE, de l’euro, de l’espai Schengen, de la ONU, la OTAN i de no sé quants llocs més?? Jo crec que no. A no ser que vulguem marxar nosaltres. Veig molt més lògic que vulguin que seguim a la UE. Abans farien fora Espanya i es quedarien amb Catalunya 😉

A una de les regions més riques d’Espanya (a banda d’Espanya que ja no hi té res a fer) ningú la voldrà deixar escapar. La mamella, nanu. Sabies que Catalunya paga més diners a la UE que no pas en rep en forma de subvencions? No dic que no em sembli bé, eh. Entenc que les regions més riques paguin més (però no en la proporció que passa a Espanya). Només ho dic per allò de que si sortim de la UE perdríem les subvencions agrícoles (PAC). Es podrien pagar amb el que deixaríem de transferir a la UE.

Seguint amb qui es veuria més perjudicat: Espanya. Les empreses espanyoles voldran perdre’s el mercat de Catalunya? Haver de comerciar amb Catalunya en una altra moneda? Voldran tenir fronteres i aranzels amb Catalunya? Tot i ser la seva sortida de mercaderies a Europa? De veritat creus que foradaran els Pirineus per esquivar-nos quan a l’altre costat França no hi té ni autopistes ni ferrocarrils? Amb quins diners? Si Espanya pressiona perquè ens expulsin de la UE, la veritat, farà un flac favor al seu propi futur. No ho veig lògic. Perquè volem la independència, però totes aquestes coses que he dit no les volem. Si apareixen fronteres, no serà per culpa nostra.

Tampoc crec que pugui passar perquè n’hi ha d’altres que també es veurien perjudicats: les multinacionals que tenen fàbriques a Catalunya. Quan siguem independents, creus que els interessarà que hi hagi aranzels al moure mercaderies entre les seves pròpies fàbriques? O haver de treballar amb una altra moneda? El discurs unionista de la por dirà que desmuntaran la fàbrica i la posaran en un altre país (dubto que a Espanya). Però, no és molt més lògic pensar que es preocuparan perquè Catalunya segueixi, com a mínim dins l’EFTA i l’euro? Penseu que darrera una multinacional hi ha un estat mare amb bastant més poder que Espanya. No és molt més lògic pensar, perquè és el millor per TOTHOM, que, comercialment parlant, no canviarà res? Puc estar equivocat. O no.

Fixa’t que fa un moment ja he parlat de l’EFTA (lliure circulació de mercaderies) enlloc de la UE. Jo tinc clar que vull seguir dins l’EFTA i l’espai Schengen (lliure circulació de persones) i vull seguir amb l’euro (aquí potser tinc dubtes. M’he d’informar més). I aquestes tres coses no dubto que les tindrem, per tot el que ja t’he dit i perquè a més, no cal ser de la UE per tenir-les, com ja passa ara amb una sèrie de països. Lo de l’euro, ja és de broma, perquè cada país pot utilitzar la moneda que vulgui, com ja passa ara amb el dòlar que l’utilitzen molts països.

I si ens fan fora de la UE, escolta tu, jo també crec que la construcció d’un país des de zero és el moment ideal perquè debatem sobre si volem ser un estat membre d’aquesta UE. Una UE on la sobirania no resideix en el poble i els seus representants, sinó en els estats més poderosos que imposen les seves polítiques de dretes, polítiques d’austeritat que no ens treuen de la crisi i que aixequen fronteres davant de refugiats d’una guerra civil. Cada cop tinc menys clar si vull seguir dins la UE.

En un article anterior, explico que no perdrem la nacionalitat espanyola perquè és d’origen. Jo ara sé que sóc europeu, però no tinc cap document que m’acrediti com a tal. Per tant entenc que el que em fa ser europeu és ser espanyol, oi? Doncs si no perdo la nacionalitat espanyola, seguiré sent un ciutadà europeu. I si ens expulsen de la UE, sobre el territori de Catalunya potser no s’aplicarien els tractats, però sobre la meva persona tampoc? Sóc europeu o no? M’aixecaran fronteres tot i que si surto de Catalunya vaig a França (UE) o Espanya (UE)? Un europeu que no pot circular lliurement per Europa. Surrealista, no?

Per cert, la navalla d’Ockham és un principi del mètode científic que diu que “en igualtat de condicions, l’explicació més senzilla acostuma a ser la correcta”.

Acabo amb un vídeo on ho expliquen tot molt bé:

ACTUALITZACIÓ: El ministre d’assumptes exteriors espanyol José Manuel García-Margallo, en un cara a cara a 8TV amb Oriol Junqueras, va llegir una resposta de la Comissió Europea on s’afirma que “La determinación del territorio de un Estado miembro está únicamente establecida por el Derecho constitucional nacional, y no por una decisión de un Parlamento autonómico contraria a la constitución de dicho Estado”.

Resulta que la resposta oficial que la CE va donar en anglès, no incorpora el tercer paràgraf sencer on apareix aquesta frase. Diuen que és un error humà. Quina classe d’error humà és afegir un paràgraf sencer? Qui menteix? Per si encara teniu dubtes, la Comissió Europea ja ha insistit que la versió anglesa és la bona.

resposta-europa

Informació bàsica sobre Protecció de Dades

  • Responsable: Pau Baig i Pujol.
  • Finalitat:  Moderar i respondre les vostres consultes.
  • Legitimació:  Per consentiment de l'interessat.
  • Destinataris i encarregats del tractament: No es cedeixen o comuniquen dades a tercers per a oferir aquest servei. El Titular ha contractat els serveis d'allotjament web a GRUPO LOADING SYSTEMS, S.L. que actua com a encarregat del tractament.
  • Drets: Accedir, rectificar i suprimir les dades personals.
  • Informació addicional: Podeu consultar la informació detallada a la Política de Privacitat.

Feu un comentari